Health Coaching

by Canto Verde Wellness

Mikä Health Coaching?

Health Coach tarkastelee hyvinvointia kokonaisvaltaisesti eli ei vain ravinto- ja liikuntatottumuksia vaan elämää kokonaisuutena. Olemmehan paitsi fyysisiä, myös psyykkisiä, sosiaalisia ja henkisiä olentoja ja kaikkien näiden tasapainoinen suhde toisiinsa mahdollistaa elinvoimaisen, itsemme näköisen ja oloisen elämän.
Int Health Coachingissa hyvinvointia lähestytään ihmisen omista lähtökohdista ja valmennus räätälöidään aina yksilöllisesti henkilön sen hetkisten tarpeiden mukaiseksi. Health Coachingin avulla voidaan parantaa keskittymistä, lisätä elinvoimaisuutta, päästä eroon mieliteoista ja ruokariippuvuuksista, putsata kehoa ja mieltä myrkyistä ja/tai parantaa ihmissuhteita. Työskentely tapahtuu keskustelujen ja erilaisten kehoa ja mieltä aktivoivien harjoitusten avulla.
Valmennus voi tapahtua kasvotusten, mutta se onnistuu myös joko puhelimitse tai netin erilaisten sovellusten välityksellä (Skype, facebook, Zoom jne).

Hei! Olen Arja

– sinun lujan lempeä matkakumppanisi hyvinvointipolullasi.
Haluat varmaan elää täysillä (niin kuin minäkin), tuntea olevasi omissa nahoissasi, lopettaa sitku-mutku elämän, olla läsnä joka hetki tietoisena siitä, että olet omalla paikallasi maailmassa. Oli tilanne mikä tahansa juuri nyt, jossittelu ja lykkäämisen aiheuttama huono omatunto kuluttavat turhaan energiaasi. Kaikki tapahtunut on ollut välttämätöntä ollaksesi tässä nyt, valmiina kehon ja mielen hyvinvointiin ja terveyteen.

Tunnistatko näistä jotain:

tunnet itsesi stressaantuneeksi aika ajoin

vaihdevuodet lähestyvät, ovat jo alkaneet tai jo onnellisesti ohi

vyötärölle on karttunut vähän ylimääräistä, vaikka ajattelet syöväsi melko terveellisesti

tuntuu, että osa potentiaalistasi jää koko ajan käyttämättä

sohva ja tv vetävät puoleensa useammin kuin haluaisit

olet aloittanut liikunnan monta kertaa, mutta se ei ole jäänyt pysyväksi

haluat vielä kukoistaa elinvoimaisena, aikuisen naisena, mutta et tiedä miten lisätä energiaasi

sinusta tuntuu, että nyt voisi olla aika panostaa omaan hyvinvointiisi ja lähteä kohti parannettua versiota itsestäsi

Innostumisesta se alkaa

Onko sinulle käynyt kuten minulle niin monta kertaa:

Ostat sporttilehden, luet juoksuharrastuksen aloittamisesta, innostut ja hankit jopa uudet lenkkarit, joita lehdessä kehutaan. Käyt muutaman kerran kävelemässä, mutta kun et saa puolisoa/kaveria mukaan, innostus hiipuu ja sammuu.

Luet lehdestä kasvisruokavalion hyvistä vaikutuksista, innostut ja ostat seuraavalla kauppareissulla kaaleja joka lähtöön, punajuuria, bataattia, kvinoaa, nyhtökauraa, härkistä ..teet kerran nyhtökaura-bolognesea, joka maistuu vähintäänkin kummalliselta ja heität nuhjaantuneet kasvikset kenenkään huomaamatta kahden viikon päästä kompostiin.

Hankit messuilta self help -oppaan, jonka avulla sinulle luvataan roppakaupalla onnea ja elinvoimaa.. luet kirjan flow-tilassa ja hehkut innosta viikonlopun, mutta arjen vaatimusten ja velvollisuuksien myötä hehkun tilalle puskevat sitku- ja mutku-ajatukset. Sisältäsi kuuluu syvä huokaus.

Muutos pieni askel kerrallaan

Minä, Health Coachisi ja kanssasisaresi kuulen huokauksesi ja lupaan, että yhdessä saamme kipinän syttymään ja hehkumaan niin, että alat kukoistaa ja säteilet ihanaa aikuisen naisen energiaa ympärillesi.
Autan sinua löytämään uinuvat vahvuutesi, löydämme uusia voimavaroja ja kannustan sinua muutokseen pieni askel kerrallaan. Yhdessä onnistumme!

Asiakaskokemuksia

Tiina 51v, Lahti

“Olin hieman skeptinen Health Coachingin vaikutuksen suhteen, koska olen käynyt aiemmin terapiassa ja mietin, miten ihmistä voidaan auttaa menemättä syvälle menneisiin tapahtumiin. Arja oli erittäin asiantunteva, vaikka oli vasta opiskelemassa alaa. Hän kunnioitti minua, minun rajojani, toiveitani ja tuntui, että koko ajan mennään minun ehdoillani, Arja vain ohjaili suuntaa kysymyksillä. Koin, että minun asiani oli myös hänelle tärkeä ja oli turvallista tuoda varsin henkilökohtaisiakin asioita esiin. Arjan persoona soveltuu täydellisesti tähän valmentajan työhön ja voin lämpimästi suositella häntä.”

Laura 52v, Lahti

“Hyvinvointipyörän läpikäyminen teki tosi hyvää! Harvemmin tulee pohtineeksi kaikkia elämän osa-alueita – siinä konkreettisesti huomaa “notkahdusalueet”. Itsetutkiskelun kautta oli helppo korjata niitä osa-alueita, joiden halusin olevan paremmin. Teki hyvää pysähtyä pohtimaan niitäkin asioita, jotka olivat hyvin ja miettiä mihin niistä halusin muutosta. Arja coachina oli voimaannuttava, rohkaiseva ja ammattitaitoinen.”

Teija 39v

“Tapaamiset Health Coachin kanssa oli paras teko vähään aikaan oman hyvinvoinnin eteen! Stressaavassa elämäntilanteessa oli ihanaa, kun oli toinen vieressä, jonka kanssa miettiä tavoitteita ja nähdä asiat, mitkä ovat hyvin elämässä ja mitkä helposti jää kiireen keskellä näkemättä. Joskus tähän tarvitaan ulkopuolista avuksi. On tärkeää pysähtyä elämän äärelle ja tarkastella, mihin suuntaan on menossa. Arja on kuunteleva ja kannustava kanssakulkija. Kiitos, että arvostan itseäni taas enemmän.”

Minna 50v, Kouvola

“Arjan kanssa oli helppoa ja luontevaa työskennellä. Hän on empaattinen, rauhallinen ja kannustava Coach ja hänen esittämiensä oivaluttavien kysymysten avulla löysin uusia, hyviä ideoita ja vaihtoehtoja. Omat ajatukset kirkastuivat ja saivat vahvistusta. Suosittelen lämpimästi ARjaa tueksi elämän haastavissa tilanteissa ja muutoksissa.”

Minna 50v, Lahti

“Arja on todella hyvä tyyppi ja hänen energiansa säteilee kauas sekä tarttuu. Hänellä on elämänkokemusta ja jotenkin hän osaa kysyä juuri ne oikeat kysymykset, jotka osuvat ytimeen. Asiat loksahtavat kohdalleen ja tavoitteet kirkastuvat. Arja osaa olla myös napakka ja sanoa asioita suoraan – niin kuin pitääkin. Lujan lempeällä kannustuksella on helpompi edetä kohti tavoitteita. Pidän todella paljon Arjan huumorista ja rennosta elämänasenteesta. Hän on tasapainoinen ja vankka kuin peruskallio, joten asiakkaana on helppo uskoutua ja luottaa. Voin suositella häntä rinna kulkijaksi elämänmuutoksiin tai mihin tahansa haasteisiin.”

Nina 51v, Helsinki

“Arja on valmentajana ihanan ymmärtäväinen ja kannustava. Hän ei tarjoile valmiita vastauksia, vaan auttaa lempeästi eteenpäin ja kysyy vahvoja kysymyksiä, joiden avulla on mahdollista löytää itselle juuri ne oikeat vastaukset. Arjan kanssa on koko ajan kannateltu ja turvallinen olo, ja vaikeistakin asioista voi selvitä eteenpäin. Arja on hyvä kuuntelemaan, ja hänen empaattinen ja lämmin persoonansa on valmennustyössä suureksi eduksi. Voin erittäin lämpimästi suositella Arjaa valmentajana kaikissa omaan elämään ja hyvinvointiin liittyvissä haasteissa.”