Vihersisustuspalvelut

Suunnittelu

Suunnittelussa huomioidaan rakennuksen arkkitehtuuri, mittasuhteet, tyyli, värit, materiaalit, valo-olosuhteet, kulkureitit ja ennen kaikkea asiakkaan toiveet.
Viherelementtien sisustuksellisina tehtävinä ja mahdollisuuksina ovat mm:
• auttaa hahmottamaan tilaa
• toimia liikenteen ohjaajina
• vaimentaa ääntä
• toimia väliseininä/ näköesteenä/ tilanjakajina
• elävöittää ja pehmentää tilaa ja ympäristöä
• yhdistää ja/tai erotella tiloja
• toimia katseenvangitsijoina
• lisätä viihtyvyyttä
Elävät kasvit lisäävät tutkitusti myös tuottavuutta, luovuutta ja puhdistavat ilmaa.
Biofilisessä ajattelussa viherkasveilla on oma roolinsa hyvinvoinnin ja viihtyvyyden lisääjinä.

Lataa opas, jos haluat tietää lisää

Mitä aikaisemmassa vaiheessa viherkasvit ja -elementit on suunnittelussa huomioitu, sitä parempaan lopputulokseen päästään. Vihersisustamisen ammattilaisen käyttäminen hyödyttää aina kaikkia osapuolia.

Toteutus

Kun suunnitelma on valmis ja tarjous hyväksytty, on toteutuksen aika. Ruukkuistutukset ja liikkuvat
viherseinät Canto Verde toimittaa useimmiten valmiina asiakkaalle, mutta seinään integroitavat viherseinät toteutetaan paikan päällä asiakkaan tiloissa. Istutukset voidaan toteuttaa perinteisinä multaistutuksina, mutta vaihtoehtojakin on: vulcaponic on huokoinen, epäorgaaninen kiviaines, jota käytetään mullan asemesta ruukuissa ja viherseinissä sekä perinteisempi vesi- eli hydroviljely, jossa ei käytetä lainkaan multaa, vaan se korvataan kevytsoraan verrattavalla hydrosoralla.

Huolto

Säännöllisellä huollolla viherkasvit pidetään hyvässä kunnossa, jolloin niiden hyvää tekevät ominaisuudet toimivat parhaiten. Huoltotoimia ovat kastelu, lannoitus, siistiminen, puhdistaminen, leikkaaminen, kääntäminen, tukeminen ja kasvinsuojelu.
Ammattinsa osaava viherhuoltaja määrittelee jokaisen kasvin sen hetkisen kunnon ja tarpeet ja tekee tarvittavat huoltotoimet kahden- kolmen viikon välein.
Huoltosopimuksen myötä Canto Verde antaa kaikille toteuttamilleen istutuksille 6 kk takuun.