Vihersisustus

Viherkasvit työpaikoilla lisäävät tuottavuutta ja luovuutta sekä vähentävät sairauspoissaoloja. Canto Verde on vihersisustamisen ammattilainen, joka tuo erilaisilla viherelementeillä palan luontoa sinne, missä ihmiset ovat: työpaikoille, julkisiin tiloihin ja koteihin.

Arkkitehdeille ja suunnittelijoille

Jokaisessa rakennuksessa ja projektissa on mahdollista käyttää viherkasveja ja -elementtejä monipuolisesti tilojen elävöittämiseen. Mitä aikaisemmassa vaiheessa viherkasvit huomioidaan, sitä parempaan lopputulokseen päästään. Esimerkiksi suuret viherseinät voivat tarvita liittymän rakennuksen vesijohtoon ja viemäriin ja valaistus pitää huomioida.
Kaikki kasvit eivät menesty kaikissa paikoissa, ja vihersisustuksen ammattilainen osaa suunnitella oikeat kasvit oikeisiin paikkoihin huomioiden kasvuolosuhteet, tilan arkkitehtuurin, pinnat, värit ja muodot.
Otathan yhteyttä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa!

Yrityksille ja julkisille toimijoille

Yrityksen imagolle on eduksi, että vieraat ja oma henkilöstö toivotetaan iloisesti tervetulleiksi raikkailla, hyvin hoidetuilla viherkasveilla. Neuvotteluhuoneissa ja yhteisissä oleskelutiloissa viherkasvit paitsi puhdistavat ilmaa, myös lisäävät tuottavuutta ja luovuutta – tutkitusti! Laskelma sairauspoissaolojen vähenemisestä viherkasvien ansiosta vakuuttaa yrityksen talousihmisetkin niiden tarpeesta. Myös vanhoja istutuksia voidaan kunnostaa uuteen kukoistukseen.
Halutessanne voitte liisata kasvit – helppoa ja vaivatonta!

Yksityiskodit

Pyydä vihersisustamisen ammattilainen tekemään kotisi viherkasveille kuntokartoitus ja/tai perusteellinen vuosihuolto tai ehkä haluat apua, kun suunnittelet juuri Sinun kotiisi sopivia ruukkuja ja kasveja. Ota yhteyttä p. 020 7199 100 tai info@vantoverde.fi

Vihersisustaminen on luonnollinen osa sisustamista

Elävillä viherkasveilla on paljon hyvää annettavaa – ne ”syövät” sisäilman meille haitallisia pienhiukkasia eli puhdistavat ilmaa kosteuttaen sitä samalla. Kasvit voivat toimia liikenteenohjaajina, väliseininä, näköesteinä, katseenvangitsiojoina, äänen eristäjinä ja ylipäänsä tilojen elävöittäjinä. Enää ei tarvitse tyytyä viherkasviin ruukussa, vaan voi valita monista erilaisista viherelementeistä kuten vihertaulut, viherseinät, sammal, valaisimet, joissa on kasveja.

Viherseinät, vihertaulut, liikuvat viherseinät

Suomessa hieman uudempaa vihersisustamista edustavat erilaiset viherseinät. Liikkuvilla viherseinillä saadaan helposti raikkaita väliseiniä pieneenkin tilaan, ja toisaalta suuret, seinään integroitavat viherseinät ovat näyttäviä elementtejä missä tahansa. Eri kokoiset vihertaulut ovat myös nostamassa suosiotaan. Lisävalaistus on usein tarpeen, jotta elävät viherkasvit voivat kasvaa ja kukoistaa.
Leasing-rahoitus on järkevä vaihtoehto viherelementtien hankkimiseksi.

Silkkikasvit

Joskus on perusteltua käyttää silkkikasveja elävien asemesta ja ne ovatkin nykyään todella aidon näköisiä ja valikoima on runsas. Silkkikasveillakin saadaan toteutettua huikean hienoja viherseiniä.

Ruukut

Vihersisustamisessa ei ole pakko tyytyä valkoisiin muoviruukkuihin – valittavana on tuhansia erilaisia ruukkuja kaikissa mahdollisissa väreissä, muodoissa ja materiaaleissakin on valinnan varaa.
Canto Verde löytää suunnittelijan toivomat ruukut tai suunnittelee tilaan sopivat ruukut huomioiden paitsi kasvin tarpeet, myös ympäristön arkkitehtuurin ja sisustuksen, niin että lopputulos on yhtenäinen ja asiakas on tyytyväinen.

Minusta

Minusta piti kenties tulla kasvitieteilijä, mutta tiedostin sen vasta yli 50- vuotiaana. Sitä ennen olin kohtuullisen tyytyväinen valintoihini ja työuraani vientialalla, joista viimeiset 7 vuotta hyvinvointia edistävien kuntoiluvälineiden parissa. Jonkinlainen arvoristiriita oli kuitenkin alkanut syödä motivaatiotani jo tekstiilivientihommissa ja täytettyäni 50 v päätin lähteä katsomaan mitä muuta voisin vielä tehdä toteuttaakseni kontribuutiotani (hyvinvoinnin edistäminen) elämässäni.
Suomessa on kyllä ihan huippua, että täällä voi kouluttautua uuteen ammattiin aikuisiällä. Aloitin puutarha-alan opinnot Mäntsälässä, Keudassa 51-vuotiaana ja kun kukkakaupan ala ei sittenkään ollut ominta omaani, pystyin tekemään korjausliikkeen ja pääsin opiskelemaan Kiipulaan vihersisustajan erikoisammattiin. Sieltä valmistuin vihersisustajaksi 2015 – kolmantena Suomessa!

Lahdessa ja Päijät-Hämeessä ei ole alan toimijoita, joten oman yrityksen perustaminen tuntui – varoituksista huolimatta – oikealta ratkaisulta. Viherkasvit ovat minulle mitä suuremmissa määrin hyvinvointiasia ja yritysten sekä julkisten tilojen vihreyttäminen on missioni. Vähitellen olen päässyt toteuttamaan mm. viherseiniä, joita toivoisin näkeväni kouluissa ja muissa julkisissa tiloissa entistä enemmän. Suunnittelijoiden ymmärrys biofiliasta ja viherkasvien tutkituista hyvinvointivaikutuksista ovat avainasemassa, ja kun teemme työtä yhdessä, saavat viherkasvit ansaitsemansa huomion ja paikan siellä, missä me ihmisetkin toimimme.
Voidakseni tuottaa hyvinvointia myös henkilökohtaisemmin, tutustuin pohjoismaiseen terveysliiketoimintaan, jolla on huippuluokan tuotteita terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Jotain tuntui vielä puuttuvan ja opiskelin vielä yhden ammatin

– minusta tuli tammikuussa 2020 Int Health Coach. Canto Verde Wellness on se sateenvarjo, jonka alla voin toteuttaa kaikkea kertynyttä osaamistani ja tuottaa hyvinvointia monin eri tavoin kanssaihmisilleni. Valmiiksi en ehkä tule koskaan ja kun on saanut uteliaan mielen syntymälahjaksi, löytyy aina uutta opittavaa.
Tullaan tutuiksi!

Canto Verde on tanskalaisen, kestävän kehityksen edelläkävijän Natural Greenwallsin virallinen jälleenmyyjä.